Translate

sâmbătă, 27 octombrie 2012

PRAJITURA CU MAC,BRANZA SI LAMAIE

Aluat:
200 gr faina se amesteca cu 2 galbenusuri,70 gr untuta ,2 linguri zahar,1 praf de copt,putina sare,coaja de lamaie si smantana cat cuprinde.Se fac doua foi pentru o tava de chec.Se aseaza una dintre foi pe fundul tavii peste care se aseaza compozitia de mac ,se aseaza cealalta foaie si se pune compozitia de branza peste care punem faramiturile.
Mac:
150 gr mac macinat se amesteca cu 4 linguri zahar ,coaja si zeama de lamaie si se omogenizeaza cu lapte usor cald.
Branza:
200 gr branza dulce se amesteca cu 1 ou,4 linguri zahar,coaja si zeama de lamaie.
Faramituri:
100 gr faina se amesteca cu 2 linguri untura,1 lingura zahar si 1 lingurita praf de copt.

Se coace pana se rumeneste,calda o pudram cu zahar pudra.

MUSACA CU MARAR

Piure de cartofi cu marar
Carne tocata de porc calita cu ceapa,ardei,rosii si marar.
Deasupra se toarna un sos din:2 oua batute cu 200 gr smantana.

Se aseaza stratul de cartofi,peste el cel din carne si deasupra sosul.Se coace pana se rumeneste.

CREMES FALS CU VISINE




1foaie din aluat sfarmicios:200 faina,50 untura,1 galbenus,1 lingurita praf de copt omogenizam cu smantina cat cuprinde(1 lingura).Se coace intr-un vas de yena si se lasa la racit.
Crema:3 galbenusuri se bat spuma cu 100 gr zahar ,se amesteca cu 1 plic praf de budinca si cu 250 ml lapte,se fierbe pana devine un sos,luat de pe foc se adauga esenta de vanilie.Lasam sa se racoreasca putin.
Separat batem spuma cele 3 albusuri cu 4 linguri zahar si amestecam cu crema de galbenusuri inca fierbinte.
Peste foaia de aluat punem cateva linguri cu dulceata de visine si turnam crema.Lasam la racit.