Translate

joi, 1 noiembrie 2012

PRAJITURA CU AROMA DE CIOCOLATA SI CAPSUNI

Blat:
4 albuse batute spuma cu 100 gr zahar.
4 galbenuse batute spuma cu 100 gr zahar , 100 ml ulei,200 gr faina,1 praf de copt,100 ml lapte.Se amesteca cu albusele.
Compozitia se imparte in doua.In una se adauga vanilie,in cealalta se pune 100 gr ciocolata topita si 1 lingura cacao.Turnam in tava compozitia cu vanilie si punem gramajoare cea cu ciocolata.
1 plic praf de budinca se fierbe si fierbinte se pun gramajoare peste compozitia din tava.Se coace pana trece testul cu scobitoare.Se lasa la racit.
Crema:



200 gr crema de branza se amesteca cu 100 gr nutella.Crema se intinde peste blatul rece si se orneaza cu bilute decorative.

CHEC CU CAFEA SI VANILIE


3 albuse se bat spuma cu 6 linguri  zahar pudra.
3 galbenuse se freaca spuma cu 10 linguri zahar pudra,12 linguri ulei,4 linguri cafea solubila(dizolvata in 3 linguri apa fierbinte),1 praf de copt,15 linguri faina,1 lingura cacao,100 ml lapte care se toarna alternand cu faina.Compozitia se amesteca cu albusele.Se toarna in forma de chec si se coace pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
Crema:
150  gr unt se freaca spuma cu 100 gr zahar pudra ,se adauga esenta de vanilie(din abundenta) si 1 lingura crema de branza.
Se spriteaza crema peste checul racit si se da din nou la rece.

SEMILUNA CU NUCA SI CIOCOLATA





5 galbenuse se freaca spuma cu 200 gr zahar,50 ml ulei,se adauga 200 gr faina cu 1 praf de copt si 1 cana lapte(atat cat sa iasa un amestecat asemanator cu o smantana groasa),coaja de lamaie.Se toarna in tava tapetata si se coace .Cand este aproape coapta se scoate,se unge cu gem de zmeura(in cazul meu),dar se poate  orice fel de gem ) si se acopera cu cele 5 albuse batute cu 100 gr zahar si 200 gr nuca macinata.Se mai da la cuptor cam 10 minute,nu prea mult.Se lasa la racit.
GLAZURA:
200 gr ciocolata topita cu 50 gr unt.
Intindem glazura  peste peste prajitura racita si presaram nuca.
Cand este intarita galzura taiem cu un pahar sau cu o forma de fursec rotunda in forma de luna.