Translate

marți, 20 noiembrie 2012

TOCHITURA DE VITA CU CIUPERCI

1 kg carne de vita taiata cubulete si bine fiarta(eu o fierb in oala sub presiune)cu foi de dafin si piper.
0,5 kg ciuperci taiate cubulete
3 cepe tocate fin(eu am tocat in robot)
4 catei de usturoi dati prin presa
2 cuburi de vita
sare,piper,cimbru,boia,3 linguri ulei



Ceapa se caleste in ulei,adaugam ciupercile si lasam sa fiarba pana se inmoaie,adaugam carnea(gata fiarta),punem si codimentele s,lasam sa dea cateva clocote pana scade lichidul,iar la sfarsit adaugam usturoiul,mai lasam un clocot si gata.Servim cu mamaliga,piure de cartofi,orez si muraturi.

FURSECURI CU MERE,CIOCOLATA SI NUCA

Aluat:




300 gr faina cernuta,100 gr untura,1 varf cutit sare,4 linguri zahar,1 lingurita bicarbonat stins cu 3 linguri otet,3-4 linguri(depinde cat cere faina)apa minerala rece.Se framanta toate si se lasa 30 minute la frigider.Scoatem aluatul ,facem bilute pe care le umplem cu mere razalite(4 mere indulcite si aromate cu scortisoara),asezam bilutele in tava si le coacem pana se rumenesc usor deasupra,le lasam la racit.Reci se ung deasupra cu ciocolata topita si se presara nuca macinata,sau le tavaliti prin zahar pudra.Merele sa fie foarte bine stoarse.