Translate

joi, 28 februarie 2013

PRAJITURA CU CIOCOLATA SI MENTA

Blat:
100 gr ciocolata amaruie  impreuna cu 50 gr zahar si 50 gr unt se topesc,se lasa la racit apoi pe rand  incorporam 3 oua,2 linguri cacao ,1 lingura praf de copt si 80 gr faina,se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
1 budinca de frisca se amesteca  cu 100 gr zahar si se fierbe in 250 ml lapte,se lasa la racit.Dupa racire se pune esenta de menta(dupa cat de intens vreti sa fie gustul,atata puneti) si putin colorant verde.
250 ml frisca se bate spuma si se amesteca cu budinca racita.
100 gr ciocolata topita cu 2 linguri frisca lichida.

Blatul se taie in doua si se umple cu 1/2 din crema obtinuta,iar 1/2 se pune deasupra,se stropeste cu ciocolata topita.

2 comentarii:

  1. una din combinatiile mele favorite!

    RăspundețiȘtergere
  2. la cat de bine arata nu stiu daca m-as putea opri din mancat prea repede!!!

    RăspundețiȘtergere