Skip to main content

PRAJITURA MARMORATA CU NUCA SI PORTOCALA

Blat:
4 galbenusuri(ouale sa fie mari,daca sunt mici sau potrivite puneti 6 )se bat spuma cu 150 gr zahar,la care adaugam 170 ml ulei,1 praf de copt si alternand 250 ml lapte cu 250 gr faina cernuta.Compozitia se imparte in doua,in cea alba punem coaja de portocala,iar in cealalta 2 linguri cacao si 30 ml lapate.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem in mijlocul tavii 1 polonic din compozitia alba peste el la mijloc punem 1 polonic din cel cu cacao,peste cel cu cacao 1 polonic cu compozitia alba si tot asa pana se termina compozitiile,dam tava la cuptor si coacem 25 minute la foc mic.
Bezea:
4 albusurile se bat spuma cu 100 gr zahar peste care adaugam 150 gr nuca macinata fin.


Dupa cele 25" scoatem tava din cuptor o lasam 5 minute sa se racoreasca si punem albusele peste prajitura in tava si mai coacem 15-20 minute la foc mic(se incearca cu scobitoarea).


Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks