Skip to main content

PRAJITURA CU COCOS SI VANILIE

Blat:
4 albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar ,50 gr nuca de cocos si 2 linguri faina,se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana se rumeneste apoi se lasa la racit dupa care se taie in doua(obtinem doua blaturi).
Crema:
4 galbenusuri se bat pe abur cu 5 linguri zahar si 1 lingura lapte,se lasa la racit.
1 budinca vanilie se fierbe in 250 lapte +4 linguri zahar,se lasa la racit.
Se amesteca crema de oua cu budinca dupa ce s-au racit si se adauga esenta de vanilie(multa).
200 gr unt se bate spuma si se amesteca cu crema obtinuta .Din crema obtinuta luam 5 linguri si punem deoparte pentru ornare.
Mai avem nevoie:
100 gr biscuiti simpli.
100 gr sirop pentru inmuiat biscuitii.
Ornare:
150 ml frisca batura amestecata cu cele 5 linguri crema puas deoparte.
Fulgi de cocos
Bilute colorate
Asamblare:
1 bucata blat se unge cu 1/2 din crema de unt,se aseaza biscuiti inmuiati in sirop pesste care punem cealalta 1/2 de crema de unt si celalalt blat.Deasupra ornam cu crema de frisca si presaram fulgi de cocos si bilute colorate(optional)Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks