Skip to main content

PRAJITURA CU MAC SI COCOS

Blat:
5 albusuri se bat spuma cu 100 gr zahar ,se adauga 5 lingurite amidon , 50 gr seminte de mac si 100 gr nuca de cocos.Se coace si se lasa la racit.
Crema:
5 galbenusuri se bat pe aburi cu 10 linguri zahar pana se ingroasa.
Se fierbe 100 gr nuca de cocos amestecata cu 100 gr zahar si 1,5 linguri amidon in 300 ml lapte.
Cele doua creme racite se amesteca cu 250 ml frisca pe care o batem spuma si la care adaugam putina esenta de vanilie.
Mai avem nevoie de 100 gr biscuiti simpli care se inmoaie in cafea racita.
Glazura:
100 gr ciocolata amaruie se topeste impreuna cu 50 ml  frisca  si 50 gr unt.
Peste blatul racit punem crema,iar peste crema biscuitii inmuiati si deasupra glazura.
 Prajitura seamana cu TOSCA,doar ca eu am modificat crema,pentru ca aveam prea multe feluri de crema cu unt,si vroiam altceva.






Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks