Translate

luni, 7 ianuarie 2013

OUA UMPLUTE IN SOS DE SMANTANA

5 oua fierte tari,decojite,taiate in doua si scos galbenusul
Umplutura:
galbenusurile se amesteca cu 4 linguri pateu de ficat,2 linguri maioneza,sare,piper dupa gust.
Sosul:
300 gr smantana se amesteca cu 4 linguri maioneza,sare si piper.
Jumatatile de albus se umplu cu crema si se aseaza in sosul de smantana.Se decoreaza cu jumatati da salam uscat si gogosar murat(optional).

MELCISORI CU CASCAVAL SI FELII DE BRANZA

Aluat:
500 gr faina cernuta(550)
2 galbenusuri de ou
200 ml lapte caldut
150 gr unt(82% grasime)topit9oprim 3-4 linguri pentru uns foaia)
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Umplutura:
8-10 felii branza topita
100 gr cascaval

 Se framanta toate ingredientele pentru aluat si se lasa la loc cald 1 h.Dupa care se intinde in foaie ,se unge cu cele 4 linguri de unt,chiar daca s-a intarit il intidem pe foaie,asezam felli de branza topita,si radem cascavalul,rulam foaia si taiam cu un cutit infainat rulouri de 1,5 cm,le asezam in tava,le lasam la odihnit 25-30 " dupa care le ungem cu galbenus,presaram seminte de susan si le coacem pana se rumenesc.Sunt deliciosi!!!