Translate

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

RULOURI SARATE

Aluat:
500 gr faina cernuta
20 gr drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
100 gr untura
1 galbenus
1 lingurita zahar
1 lingura sare
Se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut 30 minute la loc cald.



Intindem aluatul in foaie punem bucati de salam,parizer(cu ardei in cazul meu),asezam peste ele felii de branza topita si rulam cat se poate mai strans,taiem bucati cate vrem de lungi,asezam in tava si ungem din abundenta cu smantana amestecata cu galbenus de ou,se presara seminte de susan si se coc pana se rumenesc.

PRAJITURA CU PORTOCALA SI COCOS


Blat:
200 gr unt moale(82%grasime) se amesteca cu 150 gr zahar,4 galbenusuri(adaugate pe rand),100 gr iaurt,100 ml apa minerala(eu am pus sucul de la una portocala si in complectare apa pana la 100 ml),coaja rasa de la 1 portocala,1 praf de copt si 200 gr faina cernuta.Se toarna in tava tapetata si se coace cam 20-25 minute la foc potrivit,pana aproape este gata.
Bezea:
4 albusuri batute spuma cu 100 gr zahar pudra si 200 gr nuca de cocos.
Peste blatul aproape copt se toarna bezeaua se presara ornamente colorate si se mai da la copt 5-10 minute.

Delicioasa!!!!!