Translate

miercuri, 16 ianuarie 2013

RULADA CU CARNE SI LEGUME

500 gr carne tocata porc
250 gr carne tocata vita
3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa foarte bine
1 pateu de ficat(de porc 130 gr.)
2 oua batute usor
5 catei de usturoi tocati marunt
1 ardei gras taiat cubulete
2 rosii taiate cubulete
100 gr mazare boabe
3 fire cepa verde tocata

sare,piper,boia de ardei dulce
Se amesteca toate ingredientele,se aseaza compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt,se presara seminte de susan si se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea(cca 40-45 minute).

PASTA DE CONOPIDA CU SMANTANA SI USTUROI

1 conopida fiarta,racita si foarte bine stoarsa(eu o storc in maini ca pe painea inmuiata),apoi o pun in robot si o fac pasta.
250 gr smantana lasata 1 ora la scurs itr-un tifon,sau o strecuratoare fina.
3 catei de usturoi dati prin presa.
sare,piper alb
Se amesteca toate pana devine o pasta fina.

MELCISORI CU MARAR SI CARNATI

Aluat:
300-350 gr faina cernuta,120 ml lapte caldut,3 linguri untura de porc,15 gr drojdie proaspata,1/2 lingurita zahar,1 lingurita sare.Se framanta si se lasa la cald pana se dubeaza in volum.
Umplutura:
1 buc.carnat de casa prajit si taiat cubulete.
50 gr unt topit
marar tocat
Aluatul se intinde in foaie,se unge cu untul,se presara mararul si cubuletele de carnat.Se ruleaza si se


taie bucati cu un cutit bine ascutit si infainat dupa fiecare bucata.Se aseaza in tava,se lasa 15"la odihnit,dupa care se unge cu galbenus,se presara chimen si se coc la foc potrivit  pana se rumenesc.