Translate

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

PRAJITURA ALBA CU VISINE

Aluat:
250 gr faina
50 gr untura
1 ou
3 linguri zahr pudra
1 plic zahar vanilat
1 plic amoniac stins cu 3 linguri lapte
Se coc 3 foi
Crema:
2 plicuri budinca de vanilie fierte in 500 ml lapte cu 6 linguri zahar,se lasa la racit si se amesteca cu 200 gr unt.
200 gr visine(eu am avut in congelator,se poate si din compot).


Se umple foile cu crema si se pun visine peste crema pe fiecare strat,deasupra se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

GOGOSI CU CIOCOLATA

Aluat:

500 gr faina,20 gr drojdie proaspata,1 lingurita zahar,1/2 lingurita sare,80 gr  untura,1 ou si framantati cu lapte caldut(cam 200 ml).Lasati aluatul la cald 1h,dupa care faceti melcisori(tehnica melcisorilor cred ca o stie mai toata lumea),umpluti cu budinca de ciocolata race la temperatura camerei,si ai  lasati in tava pana isi dubleaza volumul,apoi se prajesc in baie de ulei pe ambele parti pana se rumenesc.Reci se pudreaza cu zahar.