Translate

marți, 22 ianuarie 2013

CORNURI SARATE





300 gr faina ,15 gr drojdie proaspata,50 gr untura,2 galbenusuri,1/2 lingurita zahar,1 lingurita sare se framanta cu 100-150 ml apa minerala calduta.Aluatul se lasa la loc cald 30" dupa care se intinde in faoie,se taie triunghiuri pe care asezam cate o feliuta de salam si una de cascaval,rulam si asezam in tava,lasam la loc cald pana se dubleaza in volum , ungem din abundenta cu unt topit si presaram cascaval.Coacem pana se rumenesc.

CIORBA DE FASOLE VERDE CU CIOLAN

500 gr fasole verde taiata bucati
1 morcov taiat cubulete
2 cartofi taiati cubulete
1 ardei rosu taiat cubulete
1 ceapa tocata marunt
1 rosie taiata cubulete
500 gr ciolan afumat taiat cubulete
Toate se calesc in 2-3 linguri ulei,apoi adaugam apa cat sa le acopere si lasam sa fiarba,cand este gata punem marar tocat si codimentam cu sare,piper si putina boia.