Translate

joi, 24 ianuarie 2013

PRAJITURA CU VISINE SI LAMAIE


4 oua
14 linguri zahar
10 linguri unt topit
12 linguri lapte
16 linguri faina cernuta
zahar vanilat sau esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
1 praf de copt
Mai avem nevoie:
visine bine stoarse si tavalite prin faina
2 linguri zeama de lamaie si 1 lingura zeama de la visine amestecate cu zahar pudra(cam 150 gr).
Fulgi de cocos(optional)
Albusurile se bat spuma cu 7 linguri zahar.
Separat batem spuma galbenusurile cu 7 linguri zahar la care se adauga restul ingredientelor,iar la sfarsit se adauga albusele,turnam aluatul in tava ,asezam visinele tavalite prin faina si coacem la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si turnam glazura si presaram fulgi de cocos.Delicioasa!!!

SALATA DE CARTOFI

1 kg cartofi curatati si taiati cubulete se fierb cu putina sare,se strecoara ,se codimenteaza cu vegeta,piper si oregano.
2 oua fierte tari se taie rondele
2 carnati de casa(300 gr) se fierb si se taie rondele

Intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet asezam cartofii,punem bucatele mici de unt,asezam carnatii si ouale.Taiem cateva cubulete de gogosar murat pe care le presaram deasupra si separat batem 2 oua cu 200 gr smantana si turnam peste cartofi,presaram seminte de susan si dam la cuptor pana se rumeneste.

CIORBA DE FASOLE USCATA CU CIOLAN

1 cana fasole uscata
400 gr ciolan de porc afumat
1 ardei gras taiat cubulete
2 rosii taiate cubulete
1/2 cana paste spirale mici
1 morcov tocat marunt
1 ligura tarhon tocat
3 catei de usturoi tocat
1 cepa tocata
1 ardei iute
sare,piper,boia
Fasolea se pune la fiert singura si se dau cateva clocote,apoi apa se arunca .
Toate ingredientele se pun la foc si se fierb pana se inmoaie fasolea.Eu le-am fiert in oala sub presiune cam 25 minute de cand a inceput sa fiarba.