Translate

miercuri, 30 ianuarie 2013

DESTEAPTA CU CAFEA SI CIOCOLATA

4 oua
150 gr zahar
150 gr faina
400 ml lapte
100 ml cafea concentrata sau ness dizolvat in 100 ml apa clocotita si racita
80 gr ciocolata
100 gr unt
Ciocolata si untul se topesc in 100 ml lapte peste care se vor turna restul de lapte si cafea reci.

Galbenusele se bat spuma cu zaharul peste care turnam compozitia lichida alternand cu faina,la sfarsit incorporam albusele batute spuma.Compozitia obtinuta este lichida si se toarna in tava tapetata care se coace la foc mic 45-50 minute,pana iese scobitoarea curata.Se lasa la racit in tava si se pudreaza cu cacao sau zahar pudra,eu am ales zaharul.

CIORBA CU PERISOARE DE CURCAN SI SMANTANA

Perisoare:
300 gr piept de curcan tocat se amesteca cu 50 gr orez,1 ou,sare,piper.Se fac bilute care se pun in apa clocotita,unde adaugam zarzavaturi:morcov,telina,pastarnac,ardei gras,ceapa,toate tocate marunt ,si lasam pana sunt toate fierte,adaugam marar,patrunjel si leustean tocat ,iar la sfarsit 200 gr smantana  si amestecam usor sa ramana bucati mari de smantana in ciorba.