Translate

vineri, 1 februarie 2013

GALUSTE CU CARTOFI

500 gr cartofi cubulete fierti in apa cu sare.
Galuste:
1 ou,2 linguri ulei,1/2 lingurita sare,200 gr faina si 100 ml apa minerala.Se rup cu lingura galuste care se fierb in supa de pui,legume,sau in apa cu sare.Se strecoara,se amesteca cu cartofii raciti(sa nu se zdrobeasca) si se pune 1 lingura boia,4 linguri ulei si se codimenteaza su sare si piper dupa gust.Sunt delicioase ca si garnitura.eu le-am servit cu fri[tura de vita si sos de macris.

PIURE DE CARTOFI CU SPANAC

1 kg cartofi se fierb si se piure cu lapte si unt.
300 gr spanac se caleste in 50 ml ulei,2 catei de usturoi si 100 gr ceapa verde.
Se amesteca cele doua compozitii si se serveste cald ca si garnitura.
Ideea este de aici  http://nainakitchen.blogspot.ro/2013/01/piure-de-cartofi-cu-spanac.html