Translate

sâmbătă, 2 februarie 2013

PRAJITURA MARMORATA CU NUCA SI PORTOCALA

Blat:
4 galbenusuri(ouale sa fie mari,daca sunt mici sau potrivite puneti 6 )se bat spuma cu 150 gr zahar,la care adaugam 170 ml ulei,1 praf de copt si alternand 250 ml lapte cu 250 gr faina cernuta.Compozitia se imparte in doua,in cea alba punem coaja de portocala,iar in cealalta 2 linguri cacao si 30 ml lapate.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem in mijlocul tavii 1 polonic din compozitia alba peste el la mijloc punem 1 polonic din cel cu cacao,peste cel cu cacao 1 polonic cu compozitia alba si tot asa pana se termina compozitiile,dam tava la cuptor si coacem 25 minute la foc mic.
Bezea:
4 albusurile se bat spuma cu 100 gr zahar peste care adaugam 150 gr nuca macinata fin.


Dupa cele 25" scoatem tava din cuptor o lasam 5 minute sa se racoreasca si punem albusele peste prajitura in tava si mai coacem 15-20 minute la foc mic(se incearca cu scobitoarea).


MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PORC

1 ceapa tocata marunt ,1 morcov taiat cubulete se calesc in 3 linguri ulei,se adauga 300 gr cotlet de porc taiat cubulete se caleste pana prinde crusta carnita apoi se acopera cu supa de legume(sau apa) si lasam sa fiarba pana se inmoaie carnea si se adauga o conserva de mazare(200 gr),lasam cateva clocote si turnam rantasul care consta in:1 lingura amidon amestecata cu 100 ml smantana pentru gatit,amestecam in mancare sa nu se faca cocoloase ,iar la sfarsit adaugam 1 lingura marar tocat si 2 catei de usturoi pisati.

CARNATI DE CASA PRAJITI

Carnatii ai am la congelator,i-am facut in decembrie,acum doar i-am prajit.

CLATITE SARATE

1 ou mare sau 2 mici se bat cu 1 lingurita sare,se pune 50 ml ulei,250 gr faina alternand cu apa minerala(trebuie sa iasa cao smantana groasa),se codimenteaza cu piper,cimbru si se adauga legumele,100 gr gogosar cubulete,100 gr parizer cubulete,100 gr boabe porumb,100 gr ceapa verde,1 dovlecel dat pe razatoare si stors bine.
Se ia cate o lingura din compozitie si se prajeste in tigaie( a mea este tefal si nu necesita ulei)cu putin ulei.Se pot servi reci sau calde.