Translate

miercuri, 6 februarie 2013

GOMBOTI CU GEM DE CAISE SI BRANZA

500 gr piure de cartofi
250 gr faina
100 gr branza de vaci
2 oua
putina coaja de portocala
1 plic zahar vanilat
50 gr zahar


Se amesteca toate,se rupe cu mana bine infainata din aluat,formam o minge,o aplatizam un pic,punem cate o 1/2 de caisa,asu o lingura de dulceata daca este mai lichida,inchidem cu grija dand forma rotunda(eu am avut dulceata cu jumatati de caise),se fierb in apa clocotita si se tavalesc prin pesmet,se pudreaza cu zahar pudra  vanilat.

PASTE CU CARNE DE VITA


200 gr paste fierte si scurse

300 gr carne tocata de vita se caleste cu 1 ceapa tocata in 50 ml ulei,se acoera cu supa de vita si se lasa sa fiarba pana se inmoaie carnea si scade toata supa,se codimenteaza si se amesteca cu pastele dupa care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet,iar deasupra se toarna 1 ou batut cu 150 gr smantana,se da la cuptor pana prinde crusta si se rumenste.