Translate

vineri, 8 februarie 2013

PRAJITURA CU MERE SI NUCA

Galbenusurile  de la 3 oua mari se bat spuma cu 150 zahar la care se adauga 1 lingura esenta de vanilie,,1 lingura coaja de lamaie ,1 praf de copt si 150 gr faina cernutaua.Separat se bate spuma cele 3 albusuri cu 100 gr zahar si se adauga la compozitia de galbenusuri.
3 mere se curata si se taie felii




O tava se unge cu ulei,se tapeteaza cu gris,se aseaza mere in ea ,se pudreaza cu scortisoara si se toarna aluatul ,se presara 100 gr. nuca taiata in bucati mai mari si se da la cuptor 35-40 minute la foc potrivit.Rece se taie si se pudreaza cu zahar.

IMPLETITURA CU BRANZA SI PORTOCALA

Aluat:
1 ou
100 ml ulei
100 ml lapte caldut
15 gr. drojdie proaspata
50 gr zahar 
un praf de sare
1 lingura coaja razuita
2 linguri cacao
faina cat cuprinde(300-350)
Se amesteca toate ingredientele,mai putin cacaoa si faina,se imparte compozitia in doua,in fiecare adaugam faina ,in  una se adauga cacao,iar cealalta ramane alba.Aluatul trebuie sa iasa mai moale,dar nelipicios si se lasa la odihnit 30 minute la loc cald.
Umplutura:
200 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
1 lingura smanatana(daca branza este destul de cremoasa ,nu mai puneti smantana)
vanilie
Pt. uns:
1 galbenus amestecat cu doua linguri smanatana.




Se ia o bucata de aluat,se intinde in foaie,se pune 1/2 din umplutura si se ruleaza,se da deoparte.la fel se procedeaza si cu cealalta parte de aluat,iar la sfarsit se rasucesc cele doua suluri obtinute.Se unge deasupra si se coc pana trec testul cu scobitoarea.Rece se pudreaza cu zahar si se feliaza.

FLORICELE CU BRANZA SI CASCAVAL

Aluat:
250-300 faina cernuta
15 gr drojdie proaspata
100 ml lapte caldut
1/2 lingutita zahar
1/2 lingurita sare
1 lingura otet
50 ml ulei
Umplutura:
150 branza de vaci
100 gr cascaval razalit
1 lingura marar tocat
putina sare
1 lingura smantana
Se amesteca.
Pt uns:
1 galbenus cu 2 linguri smantana






seminte de chimen
Se framanta un aluat mai moale care se lasa la dospit 1h.Dupa dospire se intinde in foaie greptunghiulara,se taie patratele iar fiecare patratel se decupeaza pe margini si se pune cate o lingura de umplutura apoi se ridica fiecare margine peste umplutura la mijloc,se aseaza in tava ,se unge cu galbenus si smantana,se pune in mijloc putin chimen si se coace pana se rumenesc.