Translate

miercuri, 20 februarie 2013

POGACELE CU BRANZA SI CASCAVAL


Aluat:
700 gr faina cernuta
350 apa minerala calduta
100 ml ulei
40 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingura sare
Se framanta aluatul si se lasa la loc cald 1 h.
Pentru uns aluatul:
250 crema de branza
100 gr untura(sau unt 80%grasime)
3 linguri faina
Se amesteca ingredientele la temperatura camerei  obtinand o crema ,si se imparte in trei parti.
Pentru ornat:1 ou +2 linguri lapte
100 gr cascaval
seminte de chimen
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se imparte in trei parti(asta ca sa fie mai usor de lucrat cu el)se intinde fiecare bucata se unge cu  o parte din crema obtinuta (aveti griga sa impartiti si prima parte in trei sa ajunga pentru fiecare parte de aluat),dupa ce sunt toate unse ,fiecare se impatura in patru si se dau la rece 20 minute,operatiunea se repeta de inca doua ori cu interval de timp de 20".Dupa timpul expirat se intinde fiecare bucata de aluat  in grosime de 07 mm se unge cu ou,se cresteaza,apoi se razuieste cascaval,se presara seminte de chimen,se taie patratele(sau rotunde) si se coace pana sunt rumenite.Garantez ca sunt delicioase!!!

TURTITE CU CARTOFI

600 gr cartofi fierti in apa cu sare ,scursi si zdrobiti
1 ou
5 linguri ulei
180 gr faina


Se amesteca ingredientele dupa ce cartofii s-au racorit putin,se lasa 15 minute la odihnit dupa care formam cocoloase pe care le aplatizam putin si le dam forma rotunda,eu le-am facut unsa pe maini cu ulei,le-am asezat intr-o tava tot unsa cu ulei si le-am prajit in tigaie de teflon fara sa mai pun ulei.Se servesc calde langa orice mancare doriti,iar daca puneti mai putina sare se pot servi cu dulceata,sau pudrate cu zahar.