Translate

duminică, 3 martie 2013

PRAJITURA CU FOI,NUCA SI PORTOCALA

Foi:
250 gr faina cernuta se amesteca cu 2 linguri zahar,1 praf de copt,2 linguri cacao,100 gr untura,1 galbenus de ou,2 linguri smantana si coaja rasa de la o portocala.Se framanta si se imparte in doua,pentru 2 foi.
Crema de nuca:
300 gr nuca se amesteca cu 50 gr unt si 100 zahar pana devine o crema.
Crema de postocala:
1 budinca de vanilie se fierbe cu 100 gr zahar,coja de portocala in 200 ml lapte si 100 ml suc de portocale(eu am stors 2 portocale).Se lasa la racit si rece se amesteca cu 150 gr unt .
Pe hartie de copt se intinde o foaie la dimensiunea tavii,se aseaza in tava si se unge cu 1/2 din crema de nuca,se coace 15 minute la foc potrivit(fiti cu ochii in cuptor pentru a nu se arde nuca),la fel se procedeaza si cu a doua foaie si se lasa la racit.




Se aseaza o foaie pe o tava se pune 1/2 din crema de portocale,asezam cealalta foaie si restul de crema.deasupra se  razuieste ciocolata,sau se poate pune glazura de ciocolata.Se lasa la rece 1h.

RULADA CU NUCA SI CIOCOLATA


Blatul rulat:
4 oua
150 gr nuca macinata fin
4 linguri zahar
2 linguri faina
Albusurile se bat spuma cu zahar,se adauga galbenusurile,nuca si faina,se toarna pe hartie de copt si s e coace la foc potrivit 15-20 minute,calda se ruleaza si se lasa la racit.
Crema de ciocolata:
200 gr crema de branza se amesteca cu 150 gr nutella,1 lingura cacao si 3 linguri frisca batuta.
Ornare:
200 ml frisca batuta (- 3 linguri de la crema) se amesteca cu 2 linguri nutella.


Se umple rulada cu crema de branza si se orneaza cu frisca .Se da la rece.