Translate

luni, 4 martie 2013

PRAJITURA CU FRUCTE CONFIATE NUCA SI VANILIE

Blat:
4 oua
2 linguri apa rece
6 linguri zahar
5 linguri faina
1 praf de copt
200 gr fructe confiate amestecate cu 1 ligura faina
Albusurile se bat spuna cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina cu praful de copt si la sfarsit fructele.Se coace pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit apoi al taiem in doua(obtinanad doua foi).
Crema de nuca:
1 budinac de vanilie  fiarta cu 100 gr zahar in 300 ml lapte,se lasa la  racit.
Rece se amesteca cu 200 gr unt si 100 gr nuca fin macinata.
Crema de vanilie:
1 budinca de vanilie se fierbe cu 100 gr zahar  in 250 ml lapte,se lasa la racit apoi se adauga esenta de vanilie.
200 ml frisca lichida se bate spuma si se incorporeaza cu budinca racita.
Mai avem nevoie de:
 2 foi de napolitana
150 gr ciocolata topita cu 30 gr unt si 1 lingura lapte.
Bombonele colorate
Pe una din foile de napolitana intindem 1/2 din crema de nuca,asezam 1 foaie de blat punem crema de frisca,asezam cealalta foaie de blat,ungem cu restul de crema de nuca peste care punem foaia 2 de napolitana.Deasupra punem glazura si presaram bombonele colorate.