Translate

marți, 5 martie 2013

PRAJITURA CU COCOS SI VANILIE

Blat:
4 albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar ,50 gr nuca de cocos si 2 linguri faina,se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana se rumeneste apoi se lasa la racit dupa care se taie in doua(obtinem doua blaturi).
Crema:
4 galbenusuri se bat pe abur cu 5 linguri zahar si 1 lingura lapte,se lasa la racit.
1 budinca vanilie se fierbe in 250 lapte +4 linguri zahar,se lasa la racit.
Se amesteca crema de oua cu budinca dupa ce s-au racit si se adauga esenta de vanilie(multa).
200 gr unt se bate spuma si se amesteca cu crema obtinuta .Din crema obtinuta luam 5 linguri si punem deoparte pentru ornare.
Mai avem nevoie:
100 gr biscuiti simpli.
100 gr sirop pentru inmuiat biscuitii.
Ornare:
150 ml frisca batura amestecata cu cele 5 linguri crema puas deoparte.
Fulgi de cocos
Bilute colorate
Asamblare:
1 bucata blat se unge cu 1/2 din crema de unt,se aseaza biscuiti inmuiati in sirop pesste care punem cealalta 1/2 de crema de unt si celalalt blat.Deasupra ornam cu crema de frisca si presaram fulgi de cocos si bilute colorate(optional)