Translate

marți, 19 martie 2013

SALAM DE BISCUITI CU FRUCTE USCATE SI NUCA

200 gr biscuiti rupti bucati mari
400 gr biscuiti macinati
200 gr zahar
150 gr unt
300 ml lapte
3 linguri cacao
300 gr fructe uscate amestec
100 gr nuca prajita si taiata
1 portocala
esenta de rom
nuca fin macinata
nuca de cocos
Laptele impreuna cu untul si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si untul.
Biscuitii cu cacaoua si fructele uscate se amesteca.


Se toarna compozitia lichida peste biscuiti si se amesteca ,apoi se imparte in doua.In una punem coaja si sucul de la o portocala,iar in cealalta esenta de rom.Ambele se intind pe folie si se ruleaza cat mai strans.Se da la rece pana se intaresc apoi se taie si fie bucata se tavaleste prin nuca fin macinata si nuca de cocos.

SALATA DE ARDEI COPT

Ardeii se coc,se curata de coaja(in cazul meu i-am luat din congelator),se scoate cotorul si se codimenteaza cu sare,piper,usturoi tocat ,zahar,otet si ulei(toate dupa gust).Sunt deliciosi langa friptura.

FRIPTURA DE PUI SI PORC

Pulpe de pui
Felii de cotlet fara os
Se aseaza carnea in tava,se presara usturoi tocat,sare,piper,boia si cimbru,se stropeste cu ulei,se toarna 1 cana de vin alb si se da la cuptor cam 30 minute.