Translate

sâmbătă, 23 martie 2013

TORT PENTRU FLORII

Cum sotul meu este de nationalitate maghiara,maine sarbatorim Floriile.
Blat:
4 oua
3 linguri apa rece
5 linguri faina
7 linguri zahar
1 praf de copt
2 linguri cacao
Se bat albusurile cu zaharul,apoi adaugam restul si coacem pana trece testul cu scobitoarea(cam 20 minute).Se lasa la racit dupa care se taie in doua.
Crema 1:
1 budina de vanilie+6 linguri zaharse fierbe in 300 ml lapte,se lasa la racit,apoi se amesteca cu 150 gr unt si 150 gr nuca fin macinata.
Crema 2:
1 budinca de vanilie+6 linguri zahar si fierbe in 300 ml lapte,se lasa la racit dupa care se amesteca cu 100 ml frisca batuta si 150 nuca de cocos.
Ornat:300 ml frisca batuta.


Se pune pe un platou unul din blaturi peste care intindem crema1,punem blatul al doilea si intindem crema 2 si ornam cu frisca dupa imaginatie.