Translate

miercuri, 8 mai 2013

PRAJITURA CU COCOS


Blat:
5 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar,se adauga 100 gr cocs si 1 lingura amidon,se toarna in tava tapetata cu hartie si se coace 20-25"la foc mic,se lasa la racit.
Crema:
5 galbenusuri se freaca spuma cu 100 gr zahar,cand s-au albit se adauga 1 budinca de vamilie si 300 ml laptesi 100 gr fulgi de cocos,se fierbe la foc mic pana se ingroasa,se lasa la racit apoi se adauga 300 ml frisca batuta spuma,se imparte in doua.
Mai avem nevoie:
200 gr nutella
100 gr biscuiti
100 ml cafea indulcita
Asamblare:
Peste blatul racit intindem 1/2 din crema,asezam biscuiti inmuiati in cafea,intindem ciocolata si cealalta 1/2 de crema,deasupra presaram fulgi de cocos si bilute de ciocolata.Se da la rece.

PASCA


Aluat:
200 gr faina cernuta se amesteca cu 2 galbenusuri,1 plic zahar vanilat,2 linguri untura,un praf de sare,1 lingura praf de copt,coaja rasa de lamaie,se framanta aluatul pe care al intindem in  foaie(mai mare sa-l putem ridica si pe lateral putin) si al asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina peste care turnam crema de branza si dam la copt la foc mic 35-40"pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
500 gr branza dulce
100 gr zahar
5 oua
coaja si zeama de 1  lamaie
200 gr fructe confiate
Se amesteca toate pana devine o crema fina.