Translate

duminică, 9 iunie 2013

PRAJITURA CU CIOCOLATA , NUCA SI FRUCTE CONFIATE

2 foi de napolitana(mici)
Blat.
4 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de apa rece+8 linguri de zahar dupa care se adauga galbenusurile,4 linguri de faina +1 praf de copt si 4 linguri nuca macinata fin iar la sfarsit 200 gr amestec fructe confiate si 100 gr rahat taiat cubulete.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 15-20 minute la foc potrivit,se lasa la racit.Blatul se coace in tava de diensiunea foilor de napolitana(aproximativ).
Crema:
200 gr unt  se amesteca cu 100 gr nutella si 5 linguri nuca macinata fin.
Se unge o foaie de napoilitana cu 1/2 din crema,se aseaza blatul,se pune cealalta 1/2 de crema si a doua foaie de napolitana,se preseaza putin pana se lipesc bine foile .Se prneaza cu 100 gr ciocolata topita cu 50 ml frisca lichida.