Skip to main content

PRAJITURA CU BEZEA DE MAC,CIOCOLATA SI VANILIE

Blat de bezea:
1 foaie napolitana
3 albusuri
150 gr zahar
150 gr mac macinat
Se bat albusurile cu zaharul spuma tare si se adauga macul,se toarna compozitia pe o foaie de napolitana si se coace pana se aureste(10-15 minute)
Mai avem nevoie de piscoturi(asta variaza de marimea blatului)
Crema de ciocolata:
100 gr ciocolata amaruie
3 linguri de zahar
3 linguri cacao
1 lingura cafea granulata
3 linguri lapte
50 gr unt
Se pun toate ingredientele pe baie de abur si se amesteca pana se omogenizeaza.
Crema de vanilie:
1 budinca de vanile
1 fiola esenta de vanilie
1 gelatina
200 ml frisca
Budinca se fierbe cu 100 gr zahar in 400 ml lapte pana se ingroasa,spre sfarsit adaugam gelatina inmuiata in putin lapte caldut si la sfarsit adaugam esenta de vanilie.Lasam sa se raceasca.Separat batem frisca si adaugam budinca racita,omogenizam .
 Peste foaia de bezea turnam crema de ciocolata peste care asezam piscoturile insiropate in cafea indulcita(sa nu uitati ca mine,ale mele sunt putin crocante,am uitat sa le insiropez)peste care punem crema de vanilie ,uniformizam si dram prajitura la rece 2 ore inainte de servire.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks