Skip to main content

PRAJITURA CU DOVLEAC

Aluat:
350 gr faina
180 gr untura
150 gr zahar pudra
2 galbenusuri
3 linguri lapte
un praf de sare
coaja rasa de la 1 portocala
Umplutura:
1 kg dovleac dat pe razatoare si calit cu 50 gr unt si 150 gr zahar,,,,se lasa la racit.
2 linguri scortisoara
3 linguri gris
Pt. ornat
50 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara










Se framanta un aluat care se lasa la rece 20 minute,apoi se imparte in doua,o bucata se intinde in foaie dreptunghiulara(eu intind direct pe foaie de copt,apoi transfer hartia in tava)presaram scortisoara si grisul peste foaie,punem umplutura,nivelam uniform peste tot,iar deasupra umpluturii razalim cealalta parte de aluat,dam tava la copt25-30 minute la foc potrivit,lasam sa se raceasca si rece presaram zahar pudra si scortisoara,feliem si asezam pe platou.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks