Translate

miercuri, 14 aprilie 2010

PASTE LA CUPTOR


Dupa ce am terminat cu piersicutele m-am apucat de cina,si am hotarat cu sotul sa fac paste.
400gr paste spirala
100 gr carnat
4 oua
100 gr smantana
150 gr telemea sarata
100 gogosar murat feliat
1 legatura marar
50 gr pesmet
 Pastele le fierbem conform intructiunilor,fierbem si 3 oua pe care le decojim si le feliem,feliem si carnatul.Luam un castron de yena pe care al ungem cu ulei de masline,tapetam cu pesmet si asezam pastele pe care le stropim cu putin ulei de masline,peste paste punem bucatele de branza si amestecam usor pastele in castron fara sa le desprindem pe cele de la fund,deasupra punem ouale taiate rondele,carnatul feliat,gogosarul,iar deasupra turnam smantana batuta cu oul ramas si mararul taiat,peste ele presaram putin pesmet.Se dau la cuptor pana se rumenesc deasupra(cca 20 minute).
 Se servesc calde sau reci cu ketchup,smantana,iaurt.
 Eu le-am servit cu iaurt,iar sotul cu ketchup.

PIERSICI CU COCOS

Aluat:
600 gr faina
100 gr zahar
150 ml ulei
1 praf de copt
3 oua
4 linguri lapte
vanilie,lamaie,portocala(ce mirodenii dorim)
150 gr nuca de cocos
 Crema:
 200 gr unt
50 gr cacao
1 esenta rom
4-5 linguri dulceata(de care vrem)
sfarmiturile de la piersici
 Decor:
 colorant rosu si galben(se pot si alte culori,verde,portocaliu)
zahar tos(aprox.100 gr.)
 Pentru aluat frecam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,praful de copt,nuca de cocos,laptele,mirodeniile  si la sfarsit faina cernuta,omogenizam bine aluatul si-l punem la frigider 30 minute sau la gongelator 15 minute.
 Untul se amesteca cu cacaoa,esenta de rom,dulceata si sfarmiturile.
 Scoatem aluatul de la frigider ,al impartim in 6 bucati si fiecare bucata o facem un baston pe care al taiem in bucatele de 1,5 cm ,iar fiecare bucatica o facem cocoloase si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem cca 10-15 minute.Le lasam la racit ,apoi cu un cutit foarte ascutit si cu varf subtire scobim pe fundul fiecarei cocoloase prin rasucirea varfului din mijloc spre exterior cu miscari foarte incete sa nu rupem fursecul(atentie se scobeste doar cu varful cutitului,iar fursecul se tine in podul palmei).Umplem fiecare fursec in parte apoi lipim cate doua.
 Pentru decor punem colorantii fiecare in castronele separate amestecam cu putin sirop de la compot (sa nu fie prea colorat) si luam piersica gata lipita in mana,cu pensula data in rosu tinem deasupra piersicii si lasam sa se scurga colorant peste ea in toate partile(sa nu fie egale)apoi cu o alta pensula muiata in galben dam locurile ramase necolorate dupa care tavalim piersica prin zahar.
 Din acelasi aluat am facut cateva frunzulite pe care le-am lipit cate doua si pentru-ca nu am avut colorant verde,le-am dat prin sirop si apoi prin cocos verde.
 Sunt aromate si fragede.
 Se servesc ca desert.

PREMII

PREMII PRIMITE DE LA GABRIELA CARUIA AI MULTUMESC DIN SUFLET,SUNT PRIMELE MELE PREMII

Le dau cu mult drag tuturor celor care imi calca pragul blogului meu!
 O zi frumoasa tuturor!!