Translate

joi, 29 aprilie 2010

MAMALIGA CU SMANTANA SI BRANZA

100 gr faina de malai
250 ml apa
2 linguri ulei
sare
branza,smantana
 Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul,cand clocoteste se toarna faina in ploaie si se amesteca continuu pana se ingroasa.Se aranjeaza pe farfurie cu branza si smantana.

RULADE FRAGEDE

1 kg faina
1 cana mare  untura de porc
100 gr zahar
3 galbenusuri
100 gr iaurt
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
vanilie
 Faina se amesteca cu untura pana devine faramicioasa,apoi se aduga restul ingredientelor.se framanta pana se leaga aluatul si se da la rece 1 ora.

 Se imparte aluatul in 6 parti ,fiecare parte se intinde in forma de triunghi ,se unge cu umplutura(gem,nuca,mac,branza)eu am umplut cu mac si cu dulceata de visine,se ruleaza si se taie de 3-4 cm(depinde cat vrem de lungi.Se aseaza in tava si se coc cca 15-20 minute.Se pudreaza cu zahar macinat calde.