Translate

miercuri, 19 mai 2010

CHIFLE

500 gr aluat de paine
 Se formeaza bilute (cat vrem de mari sau mici),se aseaza in tava tapetata ,se cresteaza pe mijloc,se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,se coc pana se rumenesc(cca 15 minute,depinde de cuptor).

CARTOFI CU OUA SI CEAPA

4 cartofi
3 oua
2 cepe
1 carnat cabanos
cateva linguri de gogosar murat feliat
sare,piper
3-4 linguri ulei de masline
 Cartofii se fierb in coaja,se decojesc reci si se feliaza,oale fierte se feliaza si ele,cananosul se taie bucatele si se prajeste putin,gogosarul se feliaza(al meu este gata feliat in borcan)ceapa se feliaza si se lasa 10 minute cu sare,se stoarce .Toate ingredientele se amesteca ,se codimenteaza si se stropeste cu putin ulei de masline.

CLATITE CU CIOCOLATA

1 ou
2 linguri zahar
50 ml ulei
un praf de sare
2 linguri cacao
1 esenta rom
250 gr faina
apa minerala cat cuprinde
 Oul se amesteca cu zaharul,uleiul,sarea,cacaoa.esenta de rom,la sfarsit adaugam faina alternand cu apa minerala,apa punem cat vrem de subtire sa iasa aluatul.Se coc in tigaie teflonata pe ambele parti pana se rumenesc.Se umplu cu dulceata,branza de vaci,ciocolata.Eu le-am umplut cu ciocolata in doua culori(cumparata din comert).