Translate

vineri, 21 mai 2010

TORT POIENITA CU FLORI

BLAT: 5 oua
350 gr branza dulce
150 gr zahar
50 ml ulei
3 linguri smantana
1/2 praf de copt
2 budinci de vanilie
2 linguri de amidon
3 pliculete zahar vanilat(sau 1 esente de vanilie)
100 gr stafide
 SOS DE CAPSUNI:
 500 gr capsuni
 150 gr zahar
2-3 linguri amidon
 CREMA DE VANILIE
1 plic budinca de vanilie
 150 gr unt
  Branza se amesteca cu zaharul,oualae se pun pe rand cate unul,dupa care restul de ingrediente in ordinea in care le-am scris.Se toarna compozitia(este destul de lichida) in tava tapetata cu hartie,se pun stafidele si se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
  Sosul de capsuni se fierbe capsuni+zahar pe foc pana incepe sa se lege siropul,apoi se adauga amidonul dizolvat in putina apa,se fierbe cateva minute pana se ingroasa sis e lasa la racit.
 Budinca se fierbe cf instructiunilor de pe plic si se amesteca cu untul spuma.
 Asamblare:Se taie blatul in doua,se pune sosul de capsuni,se aseaza celalalt blat,se orneaza cu crema de vanilie,si se fac forme dupa imaginatie.Eu nu prea am avut mult timp la dispozitie asa ca am facut cateva flori rozalii.
 Se serveste ca desert.

SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

Umplutura este cea de sarmale.
Frunzele de vie se spala si se aparesc in apa clocotita cu sare(cateva secunde),le scoatem intr-un vas cu apa rece,punem cate o lingura de umplutura pe fiecare frunza si rulam ca pe sarmale.Se fierb in apa codimentata.Cand sunt fierte se scot din apa si se pun in sos de marar.
 Le-am servit cu chifle aburinde.(scoase din cuptor)

FRIPTURA DE PORC SI PUI CU CARTOFI

2 cartofi mari
1 bucata cotlet(1/2 kg)
2 pulpe
codimente
50 ml ulei
Cartofii se curata si se feliaza,carnea se feliaza,puplpele se impart in doua fiecare bucata,toate le asezam in tava cu ulei,codimentam punem putina apa si dam la cuptor pana se rumenesc.
 Le voi servi cu salata de varza.