Translate

joi, 3 iunie 2010

TORT CU CREMA DE CAPSUNI

Foi:
3 oua
9 linguri zahar
9 linguri nuca cocos
9 linguri untura topita(sau ulei)
3 linguri lapte(sau apa minerala)
1 lingurita biacarbonat
Faina cat cuprinde
  Se framanta un aluat nelipicios si buna de intins care se imparte in trei si se da la rece 30 minute.Dupa racire se intind foile rounde si se coc pe dosul tavii cca 10 minute.Se lasa la racit.
Crema:
 1/2 kg capsuni
200 gr zahar
1 plic gelatina
200 ml frisca
  Capsuni spalati si curatati de codite se fierb cu zaharul pana se leaga siropul,gelatina se pune la inmuiat dupa care se toarna in sosul de capsuni,mai dam un clocot si lasam sosul sa se raceasca.Batem frisca si amestecam cu sosul de capsuni.
  Asamblare:In tava rotunde de copt punem folie asezam 1 foaie pe fundul tavii,turnam 1/2 din crema,punem cea de-a 2 foaie si turnam cealalta 1/2 de crema peste care asezam cel de-a 3 foaie,acoperim cu marginile de  de folie si dam la rece cel pana a doua zi.Se poate orna cu frisca,glazura cu ciocolata,sau simplu cu zahar pudra.

PRAJITURA CU FOAIE SFARAMATA

fOI:
4 galbenusuri
200 gr zahar
1 praf de copt
250 gr margarina(sau 150 gr untura)
Smantana cat cuprinde (sa iasa un aluat nelipicios si bun de intins)
Se fac 3 foi
CREMA1
1 din foi se sfarama
200 gr unt sau margarina
150 gr zahar
2 linguri cacao
2 linguri gem
1 esenta rom
CREMA 2
4 albuse
150 gr zahar
 Pentru foi se freaca galbenusele cu zaharul si margarina apoi se adauga celelalte ingrediente.Aluatul se imparte in trei si se da la rece.Foile se coc pe dosul tavii 10 minute.Eu am impartit aluatul in doua si am copt doua foi.
La crema amestecam toate ingredientele si umplem cele doua foi.Eu am pus crema peste o foaie.
Deasupra se bat albusele cu zaharul pe abur.(RETETA DE BAZA)
Eu deasupra am pus crema de vanilie(1/2 budinca de vanilie amestecata cu 150 gr unt)
Am ornat cu glazura de ciocolata(am topit 100 gr ciocolata cu 1 lingura unt).