Skip to main content

TORT CU CREMA DE CAPSUNI

Foi:
3 oua
9 linguri zahar
9 linguri nuca cocos
9 linguri untura topita(sau ulei)
3 linguri lapte(sau apa minerala)
1 lingurita biacarbonat
Faina cat cuprinde
  Se framanta un aluat nelipicios si buna de intins care se imparte in trei si se da la rece 30 minute.Dupa racire se intind foile rounde si se coc pe dosul tavii cca 10 minute.Se lasa la racit.
Crema:
 1/2 kg capsuni
200 gr zahar
1 plic gelatina
200 ml frisca
  Capsuni spalati si curatati de codite se fierb cu zaharul pana se leaga siropul,gelatina se pune la inmuiat dupa care se toarna in sosul de capsuni,mai dam un clocot si lasam sosul sa se raceasca.Batem frisca si amestecam cu sosul de capsuni.
  Asamblare:In tava rotunde de copt punem folie asezam 1 foaie pe fundul tavii,turnam 1/2 din crema,punem cea de-a 2 foaie si turnam cealalta 1/2 de crema peste care asezam cel de-a 3 foaie,acoperim cu marginile de  de folie si dam la rece cel pana a doua zi.Se poate orna cu frisca,glazura cu ciocolata,sau simplu cu zahar pudra.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks