Translate

joi, 29 iulie 2010

SALEURI

1 pachet aluat de foietaj
cascaval
1 ou pentru uns
sare,chimen,susan
 Se desface aluatul si se taie sub ce forma dorim,se unge cu ou si se presara sare si chimen sau susan,o tava am taiat patrate pe care am pus o felie de cascaval si le-am impaturat in doua,le-am uns cu ou,am presarat sare si susan.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc pana se rumenesc.

FICATEI DE PUI CU MAMALIGA SI MUJDEI

Ficateii:
1/2 kg ficat de pui se prajeste cu 1 ceapa tocata in 100 ml ulei,se codimenteaza cu sare si piper si se acopera cu 1 cana apa,punem capacul si lasam sa fiarba pana nu mai ramane lichid.
Mamaliga:
1 cana faina de malai se fierbe cu 2 cani apa si putina sare pana se ingroasa (la foc mic si amestecand continuu).
Mujdeiul:
1 capatana usturoi se amesteca cu 100 ml smantana de gatit.
Punem mamaliga intr-un vas uns cu putin ulei,asezam ficateii peste mamaliga si turnam mujdei din abundenta.Sau fiecare isi pune in farfurie.

SPAGHETE CU BRANZA SI SMANTANA

300 gr spaghete se fierb in apa cu sare,se scurg si se amesteca cu 200 gr telemea data pe razatoare si 100 gr smantana,se codimenteaza cu sare si piper.