Translate

vineri, 30 iulie 2010

CHEC CU DOVLEAC

4 oua
1 cana zahar
3 cani dovleac razalit si scurs de zeama
1 budinca vanilie
1 cana faina
1 praf de copt
100 ml ulei
scortisoara
 Galbenusele se freaca cu zaharul,uleiul,budinca,praful de copt,scortisoara ,dovleacul ,faina cernuta ,iar la sfarsit se incorporeaza cu albusele batute spuma.
Compozitia se toarne in forma unsa(cantitatea este pentru o tava de chec,eu am facut doua pentru ca cea cu gaura este micuta) si tapetata cu faina,sau cu hartie de copt,se coace pana trece testul scobitorii.Este foarte buna,la suprafata usor crocanta si inauntru cremoasa.Eu deasupra am topit ciocolata si am glazurat-o dar se poate si pudra sau taia in doua si umple cu o crema de vanilie.

PILAF DE OREZ CU CARNE DE PORC

1 cana orez
400 gr carne de porc (sa nu fie grasa)
1 ceapa
1 morcov
50 ml ulei
sare,piper
Orezul se pune la fiert in apa apoi se scurge si se spala pentru a nu fi lipicios.
Ceapa si morcovul se taie marunt si se calesc in ulei,adaugam carnea taiata cubulete,acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana se inmoaie carnea,la sfarsit adaugam orezul si codimentam.Se serveste cu muraturi sau salate de vara.

SALATA DE LEGUME

2 castraveti
1 rosie
1 ceapa
1 ardei
sare,ulei,otet
Legumemele se curata si se feliaza apoi se pune sare,ulei,otet dupa gust

PLACINTA CU IAURT

1/2 pachet  de placinta
400 gr iaurt
5 oua
1 legatura marar
sare,piper
2 linguri gris
Foile de placinta se ung cu ulei sau unt topit,jumatate se aseaza in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt peste care se toarna urmatoarea compozitie: se amesteca iaurtul cu ouale,mararul si codimentele ,se aseaza cel de-al doilea rand de foi unse intre ele si se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce o scoatem din cuptor se acopera cu un prosop.Se poate servi calda sau rece.