Translate

duminică, 15 august 2010

COARDA CU VISINE,STAFIDE SI CIOCOLATA


Am framantat aluat de cozonac din care am facut doua coarde :una cu stafide si ciocolata, si una cu visine si ciocolata.










Sectiune cu visine.












Sectiune cu stafide.

PRAJITURA CU VISINE SI BEZEA

Amestecam 4 oua cu 200 gr zahar pana devin crema,adaugam 150 ml ulei si omogenizam ,adaugam 100 ml lapte si omogenizam din nou,la sfarsit adaugam 250 gr faina cernuta cu 1 praf de copt,turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si infainata,peste care asezam visinele si coacem 20 minute,scoatem de la cuptor si turnam deasupra 5 albuse batute spuma cu 150 gr zahar si i esenta de lamaie si  mai coacem 20 minute.Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se feliaza.

NEGRESA CU COCOS

Intr-o cratita se pune la topit 200 gr ciocolata cu 250 gr unt la foc mic,cand sunt topite luam cratita de pe foc si punem 200 gr zahar si 50 gr cacao,lasam sa se raceasca,in crema de ciocolata calduta adaugam 6 oua cate unul amestecand dupa fiecare, punem 5 linguri de lapte si omogenizam,la sfarsit adaugam 200 gr faina cu 1 praf de copt cernute,amestecam si turnam compozitiz in tava tapetata cu hartie de copt.Separat amestecam 100 gr cocos cu 50 gr zahar si 1 albus,din compozitia asta asezam cu lingurita din loc in loc cate una pe compozitia cu ciocolata si dam la cuptor cca 25-30 minute (faceti testul scobitorii).Rece se pudreaza cu zahar macinat sau se glazureaza cu ciocolata sau crema(dupa preferinta).