Translate

sâmbătă, 11 septembrie 2010

ECLER

200 ml apa
100 gr untura
100 gr faina
un varf lingurita sare
5 oua
Se pune la fiert apa cu sarea,iar cand incepe sa clocoteasca se pune untura,se ia de pe foc si se amesteca bine faina si se pune din nou la foc mic cateva minute(5"),lasam compozitia sa se arcoreasca si adaugam ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare,punem cu lingurita sau cu spritul in tava cocoloase si coacem la foc tare 10-12 minute.Se pot umple cu budinca ,frisca,divesrse creme.Eu am facut o crema din 200 gr unt amestecat cu  o budinca de vanilie fiarta si racita.

NEGRESA CU NUCA

250 gr unt
200 gr ciocolata
200 gr faina
250 gr zahar
4 linguri cacao
1 cana nuci taiate marunt
3 linguri lapte(apa minerala)
1 praf de copt
3 oua
Topim untul cu ciocolata si laptele la foc mic,stingem focul si adaugam zaharul,amestecam pana se topeste,lasam sa se raceasca putin  iar calduta adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare,apoi adaugam faina ,praful de copt si cacaoa cernute,la sfarsit nucile,se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul scobitorii(25-30 minut).Se lasa la racit si se glazureaza,pudreaza cu zahar,ciocolata toapita,sau simpla )