Translate

miercuri, 27 octombrie 2010

COVRIGI CU USTUROI SI SARE DE MARE

1 kg faina
500 ml lapte
200 gr untura de porc
2 lingurite zahar
1 lingura sare de mare
30 gr drojdie proaspata
Amestecam toate ingredientele cu laptele caldut si lasam 1 h si 30 minute la dospit.
Pana dospeste aluatul facem un mujdei de usturoi (sa fie frecat cu ulei si stins cu apa fierbinte)pe care al strecuram si folosim doar zeama,restul aruncam(sau refolosim la altceva).



Din aluatul dospit formam bilute(cat vrem sa iasa covrigul de mare)fiecare biluta se face un bastonas lung si rasucim cate doua,le asezam in forma de cerc ,le punem in tava si le ungem din abundenta cu lichidul de la usturoi ,lasam sa se odihneasca 30-40 minute,ungem fiecare civrig cu lapte ,presaram sare de mare si coacem pana sunt rumeniti.

SUPA DE CARTOFI CU CHIMEN

1 ceapa medie
4 cartofi(nu prea mari)
1 lingurita chimen
2 linguri ulei
2,5 l supa de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei impreuna cu chimenul,stingem cu supa in care adaugam cartofii taiati cubulete,lasam sa fiarba pana se inmoaie cartofii si adaugam urmatorul rantas:Intr-o cratita punem 3 linguri ulei,3 catei de usturoi pisati marunt,calim cateva secunde,adaugam 1 lingura faina,stingem focul si adaugam 1/2 lingurita boia de ardei iute,mai lasam sa dea cateva clocote si putem servi impreuna cu crutoane aromate cu usturoi.