Skip to main content

COVRIGI CU USTUROI SI SARE DE MARE

1 kg faina
500 ml lapte
200 gr untura de porc
2 lingurite zahar
1 lingura sare de mare
30 gr drojdie proaspata
Amestecam toate ingredientele cu laptele caldut si lasam 1 h si 30 minute la dospit.
Pana dospeste aluatul facem un mujdei de usturoi (sa fie frecat cu ulei si stins cu apa fierbinte)pe care al strecuram si folosim doar zeama,restul aruncam(sau refolosim la altceva).



Din aluatul dospit formam bilute(cat vrem sa iasa covrigul de mare)fiecare biluta se face un bastonas lung si rasucim cate doua,le asezam in forma de cerc ,le punem in tava si le ungem din abundenta cu lichidul de la usturoi ,lasam sa se odihneasca 30-40 minute,ungem fiecare civrig cu lapte ,presaram sare de mare si coacem pana sunt rumeniti.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks