Translate

vineri, 19 noiembrie 2010

PRAJITURA CU MAC SI VANILIE

Blat:
5 galbenusuri
150 gr zahar pudra
10 linguri apa fierbinte
150 gr faina
50 gr mac
1 praf de copt
Crema:
3 oua intregi
150 gr zahar
1 pachet unt(eu am folosit margarina rama)
2 esente de vanilie
Blat:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema fina,apoi se adauga 10 linguri apa fiarta,la sfarsit faina cu praful de copt cernute.Compozitia se toarn a in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20-25 minute.faceti testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
Crema:
Ouale se bat impreuna cu zaharul pe baie de abur pana devine o crema groasa,se lasa la racit se adauga esenta de vanilie si rece se amesteca cu untul mixat inainte.



Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza cu sirop de zaharfiecare foaie de blat,se unge  la mijloc cu 1/2 din crema,se aseaza al doilea blat ,iar restul de crema se pune deasupra,se orneaza dupa preferinta,eu am pus cateva moturi de frisca.

FURSECURI CU CREMA DE MENTA

50 gr unt
50 gr ciocolata cu menta
150 gr faina
1 ou
100 gr zahar
1/2 praf de copt
Untul cu ciocolata se topesc la foc mic,luam cratita de pe foc si adaugam zaharul,se lasa putin la racit si se adauga oul,omogenizam bine,dupa care adaugam faina cu praful de copt cernute.Luam cu lingurita si asezam in tava pe hartie de copt cate o gramajoara,si dam la copt 5-6 minute.Se iau de hartie cu o spatula si se pun pe un gratar la racit.
Crema:150 ml frisca lichida
50 gr ciocolata alba
4 linguri sirop de menta
Se pune frisca la foc si lasam pana incepe sa dea in fiert,apoi adaugam ciocolata taiata bucatele si omogeniam bine ,dupa care se lasa la race(frigider) cateva ore.Rece se mixeaza pana devine crema si la sfarsit se adauga siropul de menta.

Se ia un fursec pe care se pune frisca din abundenta si acoperim cu alt fursec,deasupra se orneaza cu frisca dupa imaginatie.

TOCANITA DE CIUPERCI CU CARNE DE PORC

500 gr cotlet de porc
500 gr ciuperci
1 ceapa
5 catei de usturoi
4 linguri ulei
sare,piper,boia iute
cateva fire de patrunjel verde

Carnea se taie cubulete  se prajeste in ulei,taiem  ceapa si o calim impreuna cu carnea,ciupercile se taie felii,se adauga peste carne,adaugam sare si lasam sa fiarba pana se inmoaie carnea(daca este nevoie se mai adauga apa),la sfarsit adaugam piper,boia si patrunjelul.Eu am servit cu piure de cartofi.