Translate

duminică, 5 decembrie 2010

NEGRESA ALBA CU BRANZA SI LAMAIE

Blat:
200 gr unt
200 gr ciocolata alba
170 gr faina
200 gr zahar
250 gr branza de vaca
4 oua
1 praf de copt
2 lingurite razatura de lamaie
untul cu ciocolata si zaharul se topesc la foc mic,se lasa putin la racorit si adaugam ouale pe rand omogenizand bine dupa fiecare,adaugam branza ,razatura de lamaie,faina  si praful de copt cernute,se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit in tava.
Crema:
1 budinca de frisca
sucul de la 1/2 lamaie(cam 50 ml)
1 lingurita razatura de lamaie
200 gr zahar
350 ml lapte
150 gr unt
Budinca se fierbe cu zaharul si laptele pana devine un sos gros,se adauga sucul de lamaie si razatura,se lasa la racorit apoi se adauga untul si mixam pana la omogenizare.



Crema calduta se toarna peste blat si se lasa la racit in tava,apoi se taie felii si se serveste.

PIZZA CU CARNAT SI CIUPERCI

 Aluat:
200 gr faina
50 ml ulei
10 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
100 ml apa calduta
Se amesteca toate ingredientele,o sa iasa un aluat moale si lipicios care se lasa la odihnit 30 minute,dupa care se intinde cu mainile unse cu ulei in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Peste foaia de aluat se intinde un strat subtire de  ketchup,felii de carnati afumat,felii de ciuperci,felii de rosii,amestecam un ou cu 3 linguri de smantana,turnam peste ingredientele deja puse pe aluat,iar deasupra presaram branza de burduf si sare de mare(am pus si sare de mare pentr ca branza nu era prea sarata),se da tava la cuptor 30 minute la foc mic.


CARNATI CU CARNE IN UNTURA





CARNATI

JUMARI