Translate

duminică, 12 decembrie 2010

BRIOSE BRADUTI


2 oua se freaca spuma cu 150 gr zahar,5 linguri lapte,100 gr unt la temperatura camerei,1/2 praf de copt si 200 gr faina cernuta,1 cana nuci taiate si prajite,omogenizam si turnam aluatul in forme care se dau la copt pana trece testul cu scobitoarea la foc potrivit.Reci se orneaza cu frisca colorata in nuanta de verde si presaram perle aurii din zahar.

PIZZA CU BLAT DIN MAMALIGA




Mamaliga gata pregatita se intinde in strat subtire intr-un vas de yena uns cu putin ulei,peste care asezam straturi de salam,ciuperci,oua fierte,gogosari feliati ,iar deasupra presaram branza sau cascaval si smantana,se da la cuptor pana se rumenesc ingredientele de deasupra blatului.Se serveste calda.

CHIFTELUTE DIN CARNE DE PORC LA CUPTOR

500 gr carne de porc tocata
2 felii de paine
4 catei de usturoi
1/2 lingurita enibahar
1 ou


sare,piper
Pt tavalit
100 gr preslu
4-5 linguri seminte de susan
1 lingurita boia iute
Crnea se amesteca cu feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine,usturoiul tocat,enibaharul ,oul,sarea si piperul.Cu mainile ude formam chiftelutele care le tavalim prin amestecul de preslu+susan si boiaua iute,le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 25-30 minute la foc mic.Se servesc cu sos de rosii si piure de cartofi.

CHIFTELUTE DE CARTOFI

4 cartofi
1 ou
3-4 linguri preslu
1/2 lingurita coriandru
sare,piper,vegeta

crtofii se fierb si se zdobesc ca pentru piure,se lasa la racit,apoi se adauga oul,preslu,coriandru,sare,piper,vegeta,omogenizam bine si cu mainile ude formam bilute care se dau prin preslu si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor 10-15 minutepana se rumenesc usor.Se servesc calde ca si garnitura sau diferite sosuri.

PASTE CU BRANZA DE BURDUF SI SMANTANA

450 gr paste
200 gr branza de burduf
200 gr smantana
putin piper
Pastele se fierb cf intructiunilor,apoi se scurg si se amesteca cu branza si smantana,presaram piperul si se servesc calde.

SOS DE MAZARE CU GALUSTE SI CARNATI PROASPETI

400 gr mazare
1 ceapa
sare,piper,vegeta
2 linguri ulei
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cateva minute,acoperim cu apa ,adaugam mazarea si lasam sa fiarba 10 minute,adaugam galustele de uo+faina care se rup cu lingura,codimentam si mai lasam sa dea cateva clocote si putem servi alaturi de carnati proaspeti prajiti in ulei.