Translate

marți, 14 decembrie 2010

FLORICELE

300 gr faina
150 gr zahar
200 gr unt
1 ou
1/2 praf de copt
1 fiola esenta vanilie
3 linguri cacao




Untul se topeste impreuna cu zaharul.lasam putin la racorit si adaugam oul,omogenizam bine si adaugam faina cernuta  cu praful de copt.Impartim aluatul in doua,in una adaugam cacao si in alta vanilie,le punem in pungi pentru ornat torturi cu duiuri la alegere ,si le dam forme de floare dupa imaginatie direct pe hartia de copt in tava,se coc 8-10 minute la foc potrivit,le lasam la racit.Se lipesc cate 2 cu dulceata de piersici(sau la alegere),sau le putem lasa asa simple.Se tavalesc prin nuca de cocos marginile cu dulceata(optional).

GEM DE CAISE

5 kg caise fara samburi
3 kg zahar

Caisele se taie cubuletemici,se amesteca cu zaharul si se fierbe pana se leaga compozitia,se toarna in borcane,se pune capacul si se lasa la racit in haine.

DULCEATA DE PIERSICI

5 kg piersici fara samburi si pielita,feliate
3 kg zahar
sucul de la 1 lamaie

Acoperim piersicile cu zahar si le lasam 30 minute pana se acopera de sirop,punem suscul de lamai si fierbem pan ase leaga compozitia,turnam in borcane,punem capacele si lasam la racit in paturi.

FURSECURI STEA SI BRADUT

400-450 gr faina
200 gr zahar pudra
150 gr unt
100 gr untura
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
Coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic amoniac(stins cu zeama de lamaie)
Se amesteca ingredientele si se obtine un aluat nisipos care se lasa la rece 1h,apoi se intinde in foaie foarte subtire si se decupeaza cu forma de stea si bradut,se aseaza fiecare in numar par in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 10-15 minute la foc mediu spre mare.Se lasa la racit apoi se lipesc cate 2 cu dulceata de caise.Se decoreaza dupa  imaginatie.







CORNURI CU URDA SI MARAR

Aluatul este de la POGACELE CU TELEMEA,1/2 de portie
Umplutura:
200 gr urda de vaca
100 gr cascaval
2 lingurite marar tocat
3 linguri smantana
1 lingurita sare
Se amesteca toate ingredientele

Aluatul se intinde in forma de cerc se taie triunghiuri ,pe fiecare triunghi asezam cate o lingura de umplutura la capatul cel lat si rulam,asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu putin ou(cu grija sa nu curga pe margini)si presaram sare de mare,dam la copt pana se rumenesc.