Translate

miercuri, 22 decembrie 2010

FURSECURI CU NUCA SI PORTOCALE

3 albusuri de ou
150 gr zahar pudra
3 linguri cacao
150 gr nuca prajita si macinata
70 gr faina
50 ml ulei
Albusele se bat spuma tare cu zaharul(este gata atunci cand intorci castronul cu fundul in sus si spuma sta teapana),adaugam cacaoa,nuca si faina,la sfarsit adaugam uleiul incet si amestecand cu grija.Punem compozitia in spritul de tort si facem forme in tava tapetata cu hartie de copt,se coc 8-10 minute la foc mare,stand cu ochii pe ele,se ard repede.Imediat scoase din cuptor le luam cu o spatula si le lasam sa se raceasca.Reci se lipesc cate doua cu crema de ciocolata,vanilie,cocos,,,,,,,etc.
Crema:
1/2 plic praf de budinca de vanilie
sucul de la trei portocale+coaja rasa de la 1 portocala(in total trebuie sa fie 1 cana,daca nu iese atata suc,mai completati cu sirop de compot)
100 gr zahar
50 gr unt


Praful de budinca se fierbe cu zaharul si sucul pana devine un sos gros,cald se amesteca untul si se lipesc fursecurile cate doua.

FURSECURI CU NUCA DE COCOS SI VISINE



4 albuse de ou
170 gr zahar pudra
150 gr nuca de cocos
130 gr faina
70 gr unt topit si racit
1 fiola esenta de vanilie
Se bat albusele cu zaharul spuma tare,se adauga nuca de cocos,faina,untul topi si vanilia,omogenizam cu grija,dupa care punem compozitia in spritul de ornat si facem forme rotunde si pline in tava tapetata cu hartie de copt,se coc 8-10 minute la foc tare,se scot din tava,se lasa la racit si se lipesc cate 2 cu crema delamaie,ciocolata,vanilie,,,,,dupa gut.
Crema:
1/2 plic praf de budinca
1 cana suc de la visine(natural)
100 gr zahar
50 gr unt
Praful de budinca se fierbe cu sucul si zaharul pana devine un sos,apoi fierbinte adaugam untul si amestecam pana se topeste.Cu crema calda se lipesc fursecurile cate doua.

COZONAC CU PRAF DE BUDINCA




Aluat:
550-600 gr faina
2 plicuri budinca de vanilie
300 ml lapte caldut
25 gr drojdie proaspata
150 gr zahar pudra
2 oua
100 ml ulei
un varf cutit sare
coaja rasa de la 1 lamaie
Laptele caldut+drojdia+zaharul si 3 linguri faina ,se lasa 20 minute la dospit.
Faina cu budinca se cerne de doua ori,apoi se amesteca maiaua,ouale,sarea,coaja de lamaie,omogenizam bine ,apoi framantam cu ulei pana intra bine uleiul in aluat,o sa iasa un aluat moale si lipicios care se lasa la dospit 1h.Apoi se imparte in doua si se fac doi cozonaci umplutu cu ce vrea fiecare.Aluatul se lucreaza pe masa unsa cu ulei,nicidecum cu faina.Ai mei cozonaci sunt:cel mare cu mac,si ceilalti micuti unul cu nuca si unul cu stafide.Se aseaza in tavi si se mai lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se coc la foc potrivit pana iese scobitoarea curata.
O SA REVIN CU SECTIUNI LA FIECARE.