Translate

joi, 23 decembrie 2010

PRAJITURA RAFAELLO

Blat:
4 oua
150 gr zahar
150 ml ulei
150 gr faina
100 gr nuca de cocos
100 ml frisca lichida
1 praf de copt
Galbenusele se freaca spuma cu zaharul,uleiul si laptele alternand cu faina si praful de copt,la sfarsit se adauga nuca de cocos si albusele batute spuma.Compozitia se toarna in tava  ( 25/35), tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 minute la foc potrivit.
Crema
1 plic budinca de vanilie
50 gr ciocolata alba
350 ml lapte
150 gr zahar
100 gr nuca de cocos
150 gr unt
Budinca se dizolva impreuna cu zaharul si cocosul in 100 ml lapte.Separat incalzim restul de lapte cu ciocolata,amestecam pana se topeste ciocolata,adaugam amestecul cu budinca si fierbem pana devine un sos mai gros ,care se lasa la racit.Crema rece se amesteca cu untul mixat spuma.
Ornare:
250 ml frisca batuta spuma
50 gr nuca de cocos
Asamblare:




Se taie blatul in doua(se insiropeaza foarte putin),se aseaza crema intre cele doua foi,deasupra punem frisca si presaram nuca de cocos,iar peste nuca de cocos facem cateva forme cu spritul din frisca.

PRAJITURA ALBA CU VISINE

Foi:
250 gr faina
70 ml ulei
4 linguri zahar
2 galbenusuri de ou
1 lingura bicarbonat
5 linguri apa minerala
Se amesteca toate ingredientele,se lasa aluatul 15 minute la odihnit,se imparte in trei parti egale si se fac 3 foi copate pe dosul tavii cca 10 minute fiecare.
Crema:
1 plic budinca
350 ml lapte
200 gr zahar
2 fiole esenta de vanilie
200 gr unt
250 gr visine fara samburi.
Budinca se amesteca cu zaharul ,se omogenizeaza cu laptele si se fierbe pana devine un sos ,care se lasa la racit ,apoi se amesteca cu untul mixat spuma.
Crema se aseaza intre foi ,iar visine punem peste crema pe fiecare foaie.deasupra glazura alba.
Glazura:
jeleu de visine(reteta este la fursecuri cu nuca de cocos



pentru ornat am pastrat cateva linguri de budinca si am facut foarme cu spritul.

PRAJITURA CU NUCA SI ROM

Foaie:
150 gr faina
3 linguri ulei
1 ou
1/2 lingurita amoniac
1-2 linguri lapte
Se amesteca toate ingredientele si se intinde o foaie care se coace pe dosul tavii(25/35 cm) timp de 10 minute la foc potrivit.
Crema:
200 gr biscuiti
150 gr zahar
200 gr nuca
250 ml sirop din compot
150 gr unt
1 fiola esenta de rom
Biscuiti si nuca se macina.Siropul,zaharul si untul se topesc pe foc,se toarna peste nuca si biscuiti,adaugam esenta si omogenizam bine.Compozitia o asezam cu lingura peste foaia de mai sus.
Ornare:
250 ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte



Se incalzesc pe foc mic,apoi se lasa la arcit cateva ore(2-3h),sau peste noapte,apoi se mixeaza pana devine spuma,se aseaza peste prajitura,iar deasupra presaram nuca prajita si cateva moturi de frisca alba(optional).