Translate

vineri, 31 decembrie 2010

MASA DE REVELION 2010-2011

SARATELE DIN FOIETAJ

PRAJITURA CU CREMA SUHAIDA ,MENTA SI FRISCA

PRAJITURA DELICIU

SALATA DE CONOPIDA(STEA)

SALATA BOEUF(BRADUT)

RACITURI DE PORC

FRIPTURA DE VITA CU CARTOFI PIURE CU USTUROI COPT

CIORBA DE PERISOARE
















FRIPTURA DE VITA LA CUPTOR

2kg carne de vita(1 buc=2kg)
codimente
Am spalat putin carnea si am pus-o intr-un vas,peste  am taiat ceapa rondele,am presarat coriandru,rozmarin,foi de dafin,boabe de piper,200 ml apa rece si 0,5 ml vin rosu!sa fie carnea acoperita de lichid),am pus capacul vasului si am dat la frigider pana a doua zi,am mai intors carnea de cateva ori.



Se scoate carnea din marinata si am spalt-o sub un jet de apa rece,am asezat-o in tava unsa cu ulei, am impanat-o cu usturoi si slanina afumata,se unge cu un strat de mustar cu boabe,am presarat vegeta cu gust de vita,boia iute,piper,cateva crengute de rozmarin,am turnat 1 cana de apa ,am dat carnea 1 h  si 30 minute la cuptor acoperita cu folie de aluminiu,dupa care am luat folia si am mai dat-o inca 1 h stropind-o din cand in cand cu zeama din tava ,totul se petrece la foc mic(se mai complecteaza cu apa).

PIURE DE ACRTOFI CU USTUROI COPT

cartofi
usturoi copt
sare
lapte
putin unt
Cartofii se fierb in apa cu sare,se strecoara,se mixeaza cu usturoiul copt,lapte,unt si se mai pune sare daca mai trebuie.Sunr deliciosi!!!