Translate

joi, 6 ianuarie 2011

PRAJITURA TURNATA CU BRANZA DE VACI ,CIOCOLATA SI VISINE

Aluat:
3 oua
10 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri lapte
100 ml suc de portocale(eu am stors 2 portocale)
14 linguri faina
100 gr ciocolata cu lapte topita
2 linguri cacao
Umplutura:
1 budinca de vanilie
150 gr zahar
250 ml lapte
100 gr unt
1 esenta vanilie
300 gr branza de vaci
3 linguri gris
1 ou
300 gr visine fara samburi
Glazura:
100 gr ciocolata cu lapte
3 linguri lapte
50 gr unt
Se topesc in baie de abur.
Pentru aluat  amestecam toate ingredientele,se toarna 1/2 din compozitie in tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei,se coace 12-15 minute,se scoate se toarna umplutura cu branza ,se aseaza visinele apoi turnam uniform cealalta 1/2 din compozitia de aluat si se mai coace pana scoatem scobitoarea curata la foc potrivit.Se lasa la racit dupa care turnam glazura calda.



Budinca se fierbe cu laptele si zaharul pana se ingroasa,adaugam esenta si untul,omogenizam pana se topeste untul,adaugam branza amestecata cu oul si grisul ,omogenizam bine .