Translate

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

CHEC APERITIV CU ALUAT DOSPIT

250gr faina
75 gr unt
4 oua
150 ml lapte
50 gr smantana
15 gr drojdie proaspata
sare
putin zahar
rozmarin
Decor:
8 felii de salam uscat
8 felii de sunca presata
4 linguri mustar cu boabe
50 gr cascaval






Toate ingredientele se amesteca pana se omogenizeaza bine,apoi se lasa la dospit 25 minute,dupa care se aseaza in tava de chec(mica)se implanta  pe mijlocul compozitiei felii de salam uscat alternand cu felii de sunca presata,lateralele le ungem cu mustar cu boabe,lasam la loc caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul,apoi radem cascaval si dam la copt pana iasa scobitoarea curata.

CARTOFI PANE

4 carttofi
2 oua
100 gr faina
ulei pentru prajit
Cartofii se curata de coaja si se feliaza rondele de 1 cm grosime care se fierb in apa cu sare,cand sunt fierti se scurg de apa imediat si dam cu jet de apa rece pentru a nu se faramita si a opri fierberea,apoi dam cartofii prin faina,prin ou si ii prajim in ulei pe ambele parti,se scot pe un prosob de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces.Se servesc ca si garnitura.

MORCOVI PANE

4 morcovi
2 oua
100 gr faina
ulei pentru prajit

Morcovii se fierb in apa cu sare,se feliaza,se dau prin faina,apoi prin ou si prajesc in ulei,se scot pe prosop de hartie  absorbant.Sunt buni calzi cat si reci,se pot servi ca si garnitura sau aperitiv.