Translate

duminică, 9 ianuarie 2011

RULADA CU BRANZA DE VACI SI DULCEATA DE PIERSICI

Aluat:
300-350 gr faina
70 gr unt moale
15 gr drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
100 gr zahar
un praf de sare
1 ou+1 galbenus
Se amesteca toate ingredientele,se lasa la crescut 30 minute.
Umplutura:
250 gr branza de vaci
2 oua
3 linguri gris
100 gr zahar
2  zahar vanilat
1 borcan de 400 gr cu dulceata de piersica
Se amesteca branza cu oul,zaharul ,vanilia si grisul.
Aluatul se intinde in foaie subtire,se intinde dulceata si se presara gramajoare micute de branza pe toata foaia,se ruleaza cat mai strans,se ascund capetii,se aseaza intr-o tava de chec,se mai lasa 30 minute la dospit,se unge cu ou,se presara zahar si se  coace la foc mic 30-40 minute.




FRIPTURA DE PORC CU CARNATI,BULION SI USTUROI

6 buc carne de porc(mai grosute)
2 carnati de porc(proaspeti)(facuti de mine)
1 cana suc de rosii
6 catei de usturoi
sare,piper,boia iute,busuioc
1 cana de apa
50 ml ulei

Se pune uleiul intr-o tava,se aseaza carnea si carnatul,se codimenteaza ,se toarna apa in tava si se da 30 -40 minute la cuptor la foc mic,intre timp mai stropim carnea cu zeama din tava,dupa care turnam sosul in tava,feliem usturoiul si mai lasam 10 minute la cuptor la foc mare sa nu scada foarte mult sucul format.Se serveste cu diferite garnituri(legume,cartofi,orez,salate).

FASOLE VERDE LA CUPTOR

1/2 kg fasole cerde congelata
1 ceapa
3 linguri ulei
sare,piper,cimbru,boia iute
4 catei de usturoi
Sosul :
100 gr smanatana
100 ml lapte
4 linguri faina
sare
mustar cu boabe
1 foaie dafin
Decor:
100 gr cascaval
1 felie gogosar murat
3 linguri ulei pentru uns tava si 3 linguri preslu pentru tapetat tava
Ceapa se caleste putin in ulei,se adauga fasolea,se acopera cu apa si se lasa la fiert pana scade tot lichidul,la sfarsit codimentam cu sare,piper,boia iute si cimbru.Lasam sa se racoreasca.
Pentru sos omogenizam faian cu smantana,adaugam laptele,sarea,mustarul si foaia de dafin,fierbem pana devine gros ca un sos.







Se unge cu ulei un vas de yena,se tapeteaza cu preslu,asezam fasolea in strat ,feliem peste usturoiul,turnam sosul,radem cascavalul peste sos si pentru decor asezam cateva felii de gogosar murat.Se da la cuptor pana prinde o usoara crusta deasupra.

CARTOFI AURII


3cartofi mari curatati de coaja
cimbru,sare de mare,
2 linguri ulei
Cartofii se scobesc bilute cu ustensila de curatat samburi ,se fierb in apa cu sare,se stropesc cu ulei,se presara cimbru si sare de mare dupa gust.Se servesc ca si garnitura.